Schwarzwald
Dag 10: Triberg
Het was weer behoorlijk regenachtig geweest en het leek erop dat dat vandaag ook zo zou blijven. We konden niet zo goed verzinnen wat we gingen doen, en na enig beraad zijn we naar Triberg gereden. De weg er naartoe is de zogenaamde Uhrenweg en overal kom je langs enorme koekoeksklokken winkels, met enorme koekoeksklokken als gevel. Vreselijk kitsch allemaal. In Triberg zelf bleken er ook een paar te zitten. Echt een kermiszooi daar, prachtig! Als voorbeeld toch maar even de voorgevel van een winkel daar geschoten, anders gelooft niemand het (en ja, die beer klimt dus nog echt op en neer ook… )
Anyway: we kwamen voor de waterval in Triberg, de hoogste van Duitsland. Hij stort via een aantal trappen naar beneden. Ondanks te regen een prachtig gezicht en een leuk foto object.
Het park rondom de waterval zat tjokvol Eekhoorns en Notenkrakers, die op de pinda's afkomen die mensen ze voeren.
Al met al een zeer toeristisch geheel dus, zo hadden we het nog niet meegemaakt, maar best lollig. Na het inkopen van de nodige souvernirs (ook hiervoor geldt: kitch in overvloed) zijn we weer naar de camping gereden. Na lekker wat gegeten te hebben zijn we beneden bij de kantine gaan zitten voor 2 potjes Carcasonne (gelijkspel..). Erg gezellig om daar te zitten, alleen de terugweg naar de tent was wel een beetje erg donker...
Naar index