Schwarzwald
Dag 1: aankomst en vertrek

Vandaag vroeg opgestaan want we moeten op vakantie, eindelijk!. Snel broodjes smeren, kikkers en vissen verzorgen en de konijnen wat lekkers en een knuffel brengen.

Om half 8 vertrokken we. Het was nog lekker rustig op de weg. We hadden bedacht om via Venlo te rijden, om zo de chaos in het Ruhrgebied te vermijden. Het is wat om maar het is wel een veel makkelijker route. Bij Nijmegen hebben we de vierdaagse wandelaars (die met hun laatste kilometers bezig waren) nog even toegezwaaid die over het viaduct en langs de snelweg liepen. Wat een gaaf gezicht!

De reis ging zeer voorspoedig, hier en daar wat werkzaamheden (je kent de Duitse radioberichten wel: "5 kilometer stau wegen Baustelle"... gelukkig hadden wij ze niet zo lang). en soms wat druk, maar als we de fileberichten luisterden bleek wel dat het een goede beslissing was het Ruhrgebied te mijden.

Rond één uur waren we voorbij Mannheim en begon het landschap te veranderen. Helaas het weer ook. Er werden flinke buien voorspeld met stormachtige windvlagen en uiteraard werden wij er door overvallen toen we voorbij Karlruhe waren, vlak bij onze afslag. Gelukkig moesten we nog een heel eind het Kirzigtal in en leken de donkere wolken ons niet te volgen.

Iets voorbij Hausach moesten we een mooi smal dalletje in, langs een klein beekje, en zo kwamen we bij de camping Zur Muhle, en inderdaad: er is een watermolen tegenover. De camping bleek tegen een berg geplakt..

We moesten een paar honderd meter met minimaal 20% omhoog naar de plek die ons was toegewezen. Boven gekomen werd ons een prachtig hoekje op het bovenste terras aangewezen, tegen de bosrand aan, met een doorkijkje tussen de bomen door naar het dal.

Het was even spannend om er met de auto te komen, maar het is gelukt (de auto stonk de dag erna nog naar rubber, uit stilstand optrekken bij meer dan 20% helling op asfalt met lossen stenen is best een klus). Tent opzetten dus, met allerlei stenen en rotsen in de grond, de verder juist veel te los was.

Kortom: toen de tent eenmaal stond waren we erg moe, maar het was nog steeds droog en zonnig, en onze tent stond echt op een supermooie plek!

De eigenaresse heeft ons vervolgens nog even om een kaart van de omgeving gezet en van alles aangewezen waar we naartoe kunnen en ze raadde nog wat dingen extra aan. Erg leuk en handig, en we hebben het idee dat we ons niet gaan vervelen. Meteen wat biertjes en een fles wijn meegenomen naar boven (de tent dus). Vervolgens op een paarhonderd meter van de camping een prima Schnitzel gegeten bij een Gasthof (een typisch ouderwets Duits tentje met een oud sympathiek mannetje in de bediening).

Na het eten weer omhoog geklommen een een heerlijk glas plaatselijke wijn gedronken, fijn om weer in ons buitenhuis te zijn!

 

Naar index