Dag 5: Highland Games in Tynault

Zaterdag 19-7

Vandaag doen we het rustig aan. Het is wat bewolkt maar niet koud. Er zijn Highland Games in Tynault en daar gaan we heen. We komen er rond 12 uur aan. Er wordt al volop gedanst en gedoedelzakt maar officieel is het nog niet begonnen.

Dat gebeurt wanneer de Oban Pipeband zijn rondje komt doen bij wijze van opening, vooraf gegaan door een delegatie ‘bt’ers’ (bekende Tynault’ers dus..) waaronder een plaatselijke clanleider/laird.

Het is erg leuk om te zien allemaal. We zitten langs de baa en zien hardloopwedstrijden (verschillende afstanden waaronder ook een 10mijl over een berg), kogelstoten en slingeren, hamerwerpen, ‘over the top’ en ‘tossing the cabre’. Spectaculair. Voor onze neus was ook de pipingcompetition gaande.

Leuk detail: de jury werd halverwege voorzien van een wee dram. Lekker!Uiteindelijk zitten we er de hele middag tot de spelen bijna afgelopen zijn. Het spettert zo nu en dan maar tegen het einde wordt het toch we wat nat en stappen we op. Bij de camping gekomen is Kerrera verdwenen! Er hangt een mistwolk voor, niets meer van te zien. Bizar. Er komt een schip heel langzaam langs gevaren met de misthoorn in volle gang, spookachtig..Naar volgende dag