Dag 3: Oban en wandelen bij Armaddy castle

Donderdag 17-7

Na een heerlijke nacht in onze nieuwe slaapzakken begint de ochtendroutine: koffie met iets warms te eten. Bij voorkeur gebakken bacon op brood, soms kiezen we voor worstjes. Onze eigen versie van een Scottish breakfast. Deze camping verkoopt de nodige ontbijtspullen dus hebben we heerlijke verse bolletjes met bacon deze ochtend.

Het is bewolkt maar rustig weer. We gaan eerst naar Oban voor de gebruikelijke wandelkaarten en gidsjes. Het is leuk weer in Oban te zijn, het blijft een leuk stadje. We lopen eerst langs het water en zien daar onder andere Zwarte Zeekoeten.Ik tik vervolgens de nodige zaken op de kop. In het gidsje staat een leuke kleine wandeling in de buurt, die besluiten we te gaan doen. We rijden naar het zuiden. Eerst helemaal naar Easdale. Dit eilandje is één grote leisteengroeve. We steken niet over, maar bekijken het dorpje aan de vaste wal even. Onderweg komen we ook nog over de ‘bridge over the Atlantic’. Tof ding.De wandeling die we gekozen hebben (walk 5 uit ‘Pathfinder Guide Oban, Mull and Kintyre) begint aan het einde van een single track naar Armaddy castle. We lopen zo’n 2,5 km geleidelijk heuvel op met mooie uitzichten en tussen de schapen door.We komen bij de Wishing tree, een oude dode boom waar mensen al decennia lang muntjes in steken en een wens doen.
We lopen nog iets verder en pauzeren in het zonnetje.Het is inmiddels helemaal open getrokken. We lopen nu weer terug. Het is een lekkere wandeling om de benen mee los te maken.We rijden weer naar Oban en doen de boodschappen (fijne grote Tesco hier!). We hebben een heerlijke middag met biertes en boekjes in de zon én een bbq. Beter kan haast niet.Naar volgende dag