Dag 21: Lyn of Dee: Lui water

Maandag 4-8

Vandaag gaan we voor de laatste keer naar Braemar. We willen de wandeling bij de Lyn of Dee doen (walk 15, Pathfinder Guide) langs Lui water. Het weer is goed: perfect wandelweer wat ons betreft. Zonnig, met wolkjes en een briesje. Niet te warm, niet te koud.We parkeren bij de National Trust Mar Lodge parking waar wat rondwandelingen starten. Dit is ook het gebied waar de laatste Winterwatch (BBC) opgenomen is! We lopen over een uitstekend pad door de prachtige glen. Ook hier zijn veel ‘townships’; resten van vroegere bewoning.Na een km of 5 komen we bij Derry Lodge, een oud jachthuis wat sinds de jaren 60 leeg staat. Hier zoeken we een plekje om lekker te zitten.

Via een klein paadje langs de rivier maken we een lus weer naar het hoofdpad toe. We komen nog langs een bothy waar wandelaars gebruik van kunnen maken. Er is een kachel en een bedplank en nog wat handige dingen die je als backpacker nodig kunt hebben. Het stikt van de bothy’s in Schotland! De route voert over het zelfde pad weer terug, het is een ‘heen en weertje’. Geen straf want de andere kant op lopen ziet het er allemaal weer heel anders uit.

Na zo’n 11 km zijn we weer bij de auto. Weer een geweldige wandeling. Mijn knieën kunnen het gelukkig ook waarderen en ze hebben zich deze vakantie redelijk 7 goed gehouden. Hier en daar een pijntje, maar door kortere wandelingen te kiezen en het rustig aan te doen is het prima gegaan! In Braemar nemen we nog koffie met wat lekkers en shoppen nog wat.
We eten laat (en maken nog even foto's van de Bothy), zitten nog lang met de kachel aan en hebben daardoor niet helemaal door hoe koud het is geworden.

Het duurt de halve nacht voor we een beetje opwarmen en het doet pijn aan mijn neus. Van het ene uiterste (de warmte) naar het andere..

Naar volgende dag