Dag 20: Spittal of Glenshee

Zondag 3-8

Vandaag zou het volgens de verschillende weer-apps iets droger blijven als het goed is. We gaan wandelen bij Spittal of Glenshee waar je een mooie glen in kunt lopen. De wandeling staat in een boekje wat ik in de bothy van de camping vond. De wandeling begint bij een oude brug, nog uit de tijd van de militaire wegen van General Wade uit begin 1700.


We komen eerst langs een cairn uit de ijzertijd. Het pad is goed en loopt langs Shee Water wat later splitst (of eigenlijk komt het bij elkaar maar wij lopen tegen de stroom in) waar we de Allt Ghlinn Thaitneich een stukje volgen. Het is echt prachtig onderweg.
Bij een zijstroom (lekker woest weer door alle regen) stoppen we een tijdje, het is een prachtig plekje.


De weg waarop we lopen is al eeuwen in gebruik, voelt toch bijzonder. Er zijn ook wat resten van huizen te zien die voor 1800 nog bewoond waren.We steken de grote rivier over via een spannend primitief bruggetje en lopen dan via een hotel en over de asfaltweg daar heen.

Het was een lekkere wandeling van 8km met prachtige natuur. We besluiten een toeristische route te rijden en gaan via achterafweggetjes en met een omweg naar Alyth. Dat blijkt niet zo boeiend dus we rijden weer terug naar de camping via een mooie hoogvlakte. Het begint hier spontaan weer te regenen dus ook dit is weer goed getimed.Naar volgende dag