Dag 18: Wandelen bij Braemar

Vrijdag 1-8

Na nog een nacht goed slapen worden we redelijk energiek wakker. We gaan vandaag, na het ochtendritueel, een kijkje nemen in Braemar. De rit er heen is erg hobbelig en bochtig. En mooi! Je komt langs het Glenshee Skicentre en door het geweldig mooie dal naar Braemar.Het dorpje zelf is ook leuk, duidelijk op toeristen gericht met leuke winkeltjes. Er zijn ook genoeg wandelingen te doen vanuit het centrum en we doen er dus maar een

De route (gele paaltjes) voert langs the Lions Face. We lopen het bos in en klimmen gestaag omhoog. Onderweg zijn er mooie uitzichten op Inverlochy house, een enorm landhuis van het estate.

We komen onder een rotsformatie langs die de Lions face genoemd wordt. Blijkbaar zien mensen er een leeuwenkop in vanaf beneden. Dan dalen we via een zig zag over bruggetjes en lopen we langs de A93. We krijgen nu Braemar castle te zien.

Hier gaan we weer omhoog en door een donker stuk bos, we zijn bijna weer bij het begin. We zien hier 2 herten door het bos rennen en het begint spontaan te plenzen. Niet een beetje ook!

We waren te laat om de regenbroeken nog aan te trekken dus komen we behoorlijk doorweekt bij de auto. We wachten de bui even af en lopen dan nog het dorp in om het een en ander te kopen. Opdrogen gaat gelukkig snel als je goede wandelkleding aan hebt.

Bij de tent aangekomen nemen we een warme douche, een kom soep en we zijn er weer.. We eten laat en gaan comfortabel en warm weer naar bed.

Naar volgende dag