Dag 16: Van Ullapool naar Glenshee

Woensdag 30-7

Na een enorm slechte nacht waarin we om 4 uur een plan de campagne hebben gemaakt, breken we op. Aangezien we toch al de luifel en schermen hadden neergehaald en de wind ook nog wel even zal aanhouden zagen we geen reden om langer te blijven zoals eerst het plan was. We wilden nog 2 nachten bij boeken en dan pas vertrekken maar nu houden we ons uiteindelijk aan het oorspronkelijke plan om een week te blijven.

Het afbreken en opruimen gaan vlot en om 9.15 rijden we weg. Nog niet naar onze volgende plek maar naar Badenscallie waar Marco en Sieldra het huisje hebben. We zouden vandaag gaan wandelen samen maar we houden het bij een kop koffie en gezelligheid. Liam en Robin laten me vol trots hun gevonden strandschatten zien, ze hebben mooie vondsten gedaan en Anouk heeft het op Sam voorzien..

Om half 12 rijden we bij ze weg. Richting Ullapool en dan via Inverness de A9 op. De navigatie stuurt ons er al vrij snel weer af en we rijden via de toeristische route door de Cairngorms. Een magnifiek gebied. Weer heel anders dan de kustgebieden waar we vandaan komen. Rollende heuvels en bergen.We komen langs skigebieden en wegen die in de winter bij sneeuw afgesloten worden.

Voorbij Braemar en het Glenshee skicentre moeten we er bijna zijn. Ik had van te voren op internet naar leuke kleine campings rond de Cairngorms gezocht, die blijken schaars. Het zijn vooral grote caravan parken, het was lastig iets te vinden wat bij ons past. Ik stuitte op de site van Ecocamp Glenshee waar ze naast de pods, yurts en belltents ook wat vrije kampeerplekken aanbieden.

We arriveren en ik loop naar boven waar ik wordt verwelkomd door een clubje (werklijn) Cockers: moeder en 2 van haar kinderen. Zo lief!Ik wordt daarna hartelijk welkom geheten door de eigenaar en hij geeft me meteen een rondleiding langs alle handige dingen. Er is een bothy, een huisje waar je kunt koken, zitten, eten, warmen aan een kachel, afwassen enz. Het sanitair is eenvoudig maar goed en er zijn vuurschalen die je zo mag pakken en gebruiken. We mogen de tent tussen de pods neerzetten, het zou precies moeten passen. Het is een aparte camping waar we staan, aangezien we de enige tent zijn op dit moment. De eigenaar kwam tijdens het opzetten nog even met het pupje langs, zo lief! Het zijn dus werklijn Cockers en zijn toch weer heel anders dan onze ‘showlijn’ Sam (nou ja, officieel is hij een showlijn, maar er is maar weinig showvol aan uiteraard..). Maar met typische Cocker-streken.. Het opzetten gaat, ondanks onze vermoeidheid na een nacht nachtbraken, gemakkelijk en snel.Om 18.00 zijn we klaar en rijden we naar Blairgowrie voor de boodschappen. We vinden er een enorme Tesco’s, ideaal. We gaan na het eten vroeg naar bed, wat zullen we slapen..

Naar volgende dag