Dag 14: Culloden en Inverness

Maandag 28-7

Het is behoorlijk bewolkt als we opstaan. We ontbijten en besluiten dan naar Inverness en Culloden te gaan. Een eindje rijden, zo’n 1,5 uur, maar over mooie wegen. We gaan eerst naar het bezoekerscentrum van Culloden battlefield. Hier is in 1746 de laatste grote slag geleverd op Brits grondgebied. De regeringstroepen hakken in een uur tijd het Jacobieten leger van the Bonnie Prince in de pan. Hierbij zijn clans half uitgemoord. Op het veld waar de slag plaatsvond is met vlaggen aangegeven waar de linies zich bevonden. Stenen met inscriptie geven de massagraven van de clans aan. Het is allemaal indrukwekkend en mooi gedaan, een waardig eerbetoon.


Ik loop nog even het bezoekerscentrum in waar he verhaal van de 2 kampen mooi verteld wordt.Hierna rijden we naar Inverness en lopen wat door de stad. Het is een redelijk grote en drukke stad (voor Schotse begrippen).


We zijn het niet meer echt gewend merken we en lopen daarom langs de rivier waar het een stuk rustiger is.


We bezoeken nog wat winketjes en dan vinden we het wel weer mooi.Moe komen we weer bij de tent aan. Het is fris en nog steeds bewolkt. We eten lekker wat, drinken nog een kop thee en voor ons doen gaan we laat naar bed. Het is al half 11!

Naar volgende dag