Dag 12: Rit naar Durness

Zaterdag 26-7

Het is alweer warm vanochtend, het houdt niet op! We gaan vandaag maar eens naar het noorden, Durness bezoeken. Het is een prachtige rit. We zien een enorme roedel herten (helaas geen stop kunnen maken..). Ardvreck castle ligt prachtig en is een bezoek waard.

We lopen wat rond en genieten van het uitzicht en het landschap. De weg gaat langs mooie meertjes met bloeiende lelies. Bij Scourie zien we nog 2 steenarenden. Hoe noordelijker we gaan, hoe ruiger het wordt. Er wordt hier ook fanatiek turf gestoken, we zien vele stapeltjes onderweg. De vallei vlak voor Durness is echt geweldig mooi en wijds, duidelijk te zien dat het ooit door enorme ijspakken is uitgesleten.In Durness stoppen we en we lopen wat rond en kopen iets te eten. Veel is er verder niet te beleven, we zijn helaas een dag te laat voor de games aldaar.. rijden naar een oud kerkje (nou ja, ruïne er van) vlakbij, met een strandje er naast. Een prachtige plek.We scharrelen wat rond en de eerste druppels vallen, heerlijk! We nemen nog een kijkje in het Blanakeil craft village (http://balnakeil.wordpress.com/balnakeil-craft-village/). Een grappige verzameling ateliers waar kunstenaren hun producten tentoon stellen en verkopen.We rijden rustig weer terug, voor een deel door de regen dit keer. Dat levert weer hele andere plaatjes op, ook prachtig!

We gaan naar Ullapool voor de boodschappen en daar loop ik prompt onze Nederlandse vrienden Marco en Sieldra (+ kinderen) tegen het lijf bij de kassa. Die zitten vanaf vandaag 2 weken vlak bij ons in een huisje. We spreken af elkaar later in de week op te zoeken. Dat hadden we overigens maanden terug al afgesproken, ik wist dat ze hier zouden zijn. Maar om elkaar zo tegen te komen is wel erg grappig. Op de camping is het nu echt kledder nat. Na het een waait het zo in dat we zelfs binnen zijn gaan zitten en vroeg naar bed gaan. Geen straf.

Naar volgende dag