Dag 11: Varen bij Ullapool

Vrijdag 25-7

Ik heb bijna niet geslapen en sta op met een halve migraine en een zonnesteek.. of zo iets. Beroerd dus. Het was nog maar 7 uur dus ik ben rustig bij de tent blijven zitten en heb koffie zitten drinken. Toen ben ik maar eens de was gaan doen. Beetje rommelen bij de wasbak. Aan de praat geraakt met de Duitse buurvrouw en later twee Nederlandse meisjes uit Egmond. De ene zit op mijn oude middelbare school dus dat was erg leuk om over te horen. Een paar van mijn docenten zitten er nog blijkbaar. Weer wat opgeknapt hang ik de was op. Het voordeel van het warme weer is dat de was snel droogt..

We zijn naar Ullapool gereden zo rond 12.00. Ik wilde nog een wandelgidsje en kaarten kopen van het gebied. We stappen wat rond, Ullapool is niet groot. Ik vind een boekwinkel waar ik slaag en we zien een hokje/kassa voor boottochtjes. Dat leek ons wel wat. Lekker koel het water op. Hondjes mogen mee en om 14.00 zouden we vertrekken.We rijden in de tussentijd naar de camping terug om even de juiste fotoapparatuur op te halen zodat eventueel wildlife op de foto gezet kan worden.

Het tochtje is heerlijk. Het is een vrij grote boot met vrij veel medepassagiers.

De verteller is duidelijk een enthousiast natuurliefhebber en vertelt ook veel over de omgeving. We varen naar 1 van de Summer Isles waar het stikt van de zeehonden. Die liggen heerlijk in het zonnetje op de rotsen en strandjes. We ronden het eiland en kunnen ze van alle kanten bekijken en op de foto zetten.

We zien ook nog een glimp van 3 dolfijnen en er bleek een bruinvis te zitten (niet gezien helaas). Het is heerlijk toeven op de Summer Queen. Helemaal opgefrist en bijgekomen stappen we na 2 uur weer aan wal.
We besluiten meteen op het terras te ploffen van de Seaforth Inn en lekker wat te eten. Enorme Fish ’n chips voor Thijs en Scampi’s voor mij met een flinke pint Tennents. Heerliijk!

We hebben bij de tent goed kunnen zitten, weinig last van de midges dit keer. Andrea en Geert kwamen nog langs met een pot thee. Ze gaan morgen weer naar huis. Het was erg gezellig ze te ontmoeten zo midden in Schotland!

Naar volgende dag