Vakantie Meppen 2008
 

Sinds we samen zijn brengen we onze zomervakanties door op buitenlandse bestemmingen. Dit jaar was het tijd om daar verandering in te brengen. Sam ging immers voor de eerste keer met ons mee en is hij nog geen jaar. Hij kan dus nog geen urenlange wandelingen aan en het is altijd afwachten of het allemaal goed gaat.

Een binnenlandse bestemming dus, en op advies van Sylvia, een collega van Sonja, besloten we naar het Drentse Meppen af te reizen. Erg leuke bijkomstigheid was dat Sylvia zelf in onze vakantieweek met haar Mark en Diesel op dezelfde camping zou staan.

Op woensdag 23 juli reden we na enig worstelen met een nieuwe inpakstrategie (andere tent en een andere auto) rond het middaguur richting het land van Bartje en Hunnebed. Het lekkere van vakantie in eigen land is dat je na een kort ritje al op je eind bestemming aankomt. In dit geval `het Witte zand` te Meppen, een groepsaccomedatie annex camping aan de bosrand omringd door paarden.

Door de korte rit hadden we alle tijd om onze nieuwe tent (een de Waard uiteraard, een Roerdomp) op te zetten. Na kort rondgekeken te hebben besloten we toch voor een plek tussen de heggen te kiezen, aangezien dit in tegenstelling tot wat we vreesden super ruime plaatsen bleken te zijn.
Tijdens het opbouwen werd het al warmer en dat bleek een voorbode voor een week prachtig en soms zelfs bloedheet weer, met hier en daar een stevige onweersbui. Verdeeld over de week leverde dat een aantal leuke plaatjes vanuit de tent op..

Op de camping...

In vergelijking met onze doorsnee vakanties hebben we vrij veel tijd op de camping doorgebracht. Dit was ten eerste te wijten aan de soms drukkende warmte. Maar zeker ook aan het gevolg hier van: vreselijk veel dazen en ander stekend ongedierte in de bossen die aan je blijven plakken. Uiteraard was Sonja weer het slachtoffer, en toen bij de tent ook nog een wesp meende te moeten steken ontstond ook de derde reden dat we niet zoveel gedaan hebben: een vreselijk dikke en pijnlijke arm bij Sonja....

Gelukkig was daar door het mooie weer en de aanwezigheid van Sam en buurhond Diesel ook genoeg te genieten. Voetballen bijvoorbeeld. Met Sam gaat dat relatief eerlijk...

....en fanatiek.

Diesel daarentegen speelt wel erg veel op balbezit. Dat de bal lek is is ook niet geheel toevallig, al ontkent Diesel alle betrokkenheid...

We hadden Sam uiteraard niet alleen voor de lol mee, hij moest onze nieuwe auto natuurlijk ook bewaken...
In het kader van de nieuwe kampeersnufjes introduceren we dit jaar, na de oven in 2007, het broodrooster!
En voor de liefhebber: hij werkt nog eens prima ook!
Zoals gezegd was het flink warm, dus ook voor de honden was er zo af en toe dringend verkoeling nodig. Een aardige vertrekkende buurvrouw was zo vriendelijk haar hondebadje aan ons te schenken, zodat we Sam zo af en toe even verkoelend in het bad konden gooien. Hij vond het stiekem best lekker..
Onze buren (Sylvia en Mark) hielden er een andere methode op na, maar Diesel was niet heel coöperatief..
naar volgende pagina