(South) Wales 2019

Waar we onze traditie van een waddeneiland in de herfstvakantie inmiddels losgelaten hebben, is het is inmiddels bijna een traditie dat we ergens in de kerstvakantie een week vakantie boeken. Voor de kerst 2019 stond een trip naar onze vrienden Esther en Taco, woonachtig in Felingwmuchaf in het zuiden van Wales op het programma.

Omdat Sam mee ging hadden we de overtocht per trein vanuit Calais geboekt zodat hij niet in kennel zou hoeven overnachten. En om het voor onszelf ook zo relaxed mogelijk te doen hadden een overnachting geboekt bij The Cat & Custard Pot inn in Tetbury (Cotswold) zodat we in twee etappes zouden rijden. Na een soepele rit en overtocht kwamen we hier rond het einde van de middag aan. Het bleek een zeer verzorgde Inn te zijn met prima kamers, erg vriendelijk personeel en prima eten.

De volgende ochtend (22-12) reden we wat meer toeristisch door naar Felingwmuchaf. De Cotswold bleek een mooi gebied te zijn met erg schattige dorpjes, dus daar komen we wellicht nog wel eens terug. Verder maakten we onder andere een tussenstop in Monmouth waar we even korte wandeling gemaakt hebben om de benen te strekken.

Na een relaxte rit kwamen we aan bij Taco en Esther. Inmiddels was het 5 jaar geleden dat we bij ze op bezoek zijn geweest en er is in die tijd nogal wat veranderd in en rond het huis. Zo zijn ze bezig met het bouwen van een B&B onder hun eigen woonhuis. De gezamenlijke woonkamer is al gereed, net als een van de slaapkamers met en suite badkamer. Dit is echt super ruim en het ziet er echt prachtig uit. We hadden hiermee misschien wel het meest luxe vakantieverblijf dat we ooit gehad hebben. Zeker in combinatie met de gastvrijheid van Taco en Esther (en niet te vergeten de kookkunsten van Esther).

We hadden tijdens onder verblijf het geluk dat we twee prachtig zonnige dagen hadden, waarop we uiteraard zijn gaan wandelen. De eerste was op 23 december. Deze dag hebben we gewandeld bij de prachtige kust van Mwnt, een klein uurtje rijden.

Op de terugweg nog heerlijk gelunched en rondgelopen in Cardigan en nog even gestopt bij de prachtige Cenarth falls.

De tweede prachtige dag was eerste kerstdag.  Op deze dag zijn we weer naar de kust gereden, deze keer naar Llansteffan, een klein half uurtje rijden. Hier hebben we gewandeld en als kerstbonus glühwein gedronken bovenop de kliffen.

Na een super relaxte week zijn we wederom met een tussenstop, dit keer in een hotel in Canterbury terug gereden. Het hotel was typisch Engels, balancerend tussen bijzonder sfeervol en vergane glorie. En gelegen op 20 minuten rijden van de trein in Folkstone, dus we konden het lekker rustig aan doen op weg naar de laatste, zoals altijd intens saaie etappe, naar huis.