Luxemburg 2017

Donderdag 27 juli

Het is wat buiig vandaag en dat zal zo blijven. We doen dan ook lekker rustig aan. We hadden broodjes besteld op de camping en dat maakt een lekker ontbijt. Aan het begin van de middag rijden we naar Esch-sur-Süre wat 12 km verderop ligt. We kijken wat rond en besluiten een korte wandeling om het dorp te maken.

      Makkelijker gezegd dan gedaan, want om het dorp zijn de bergen nogal steil en hoog. Het is dus meteen bergop 150m in hoogte stijgen.Lekker pittig.    Bovenop gekomen wandelt het makkelijker, maar we moeten ook weer naar beneden. Uitdagend voor de knietjes dus. Het blijft de gehele wandeling nagenoeg droog en de uitzichten zijn prachtig.   

Bij de tent lezen we lekker en het regent ook nog even flink. Wij zitten heerlijk onder de luifel.

Vrijdag 28 juli

We doen het wederom lekker rustig aan en ontbijten weer met de lekkere verse broodjes. We rijden eind van de ochtend naar kasteel Bourscheid waar we een wandeling van 6km maken. Het pad loopt mooi een beetje naar beneden door het bos langs de berg en later de berg weer op door de velden naar het dorpje Bourscheid waarna het weer naar het kasteel loopt.

           We bekijken het kasteel nog even globaal. Dan rijden we naar Wiltz op zoek naar een pinautomaat. Niets te vinden. Heel vreemd. Later kom ik er nog achter dat ze er wel waren maar goed.. Morgen nog een poging. Het is weer heerlijk bij de tent en we chillen in het zonnetje, gooien Sam een keer in de Süre en gaan op tijd naar bed.