Lake District | Dumfries and Galloway

Na een lange wachttijd, vooral voor Thijs, is het eindelijk weer zo ver voor een vakantie naar onze favo bestemming: Groot Brittanni√ę. Onze laatste gezamenlijke vakantie aldaar was in 2016 (Devon), Sonja is in 2017 nog naar Schotland geweest met Lies, maar het is dus hoog tijd weer eens die kant op te gaan voor langere tijd.

Aangezien Sonja voor het eerst niet per se afhankelijk meer is van schoolvakanties hebben we vrij snel besloten voor de late lente te kiezen als periode. Nu is het in die tijd wel wat kouder dus hebben we ook voor het eerst gekozen voor verblijf in cottages ipv onze tent. Spannend of dit zal bevallen allemaal.

Een andere, voor ons best grote, verandering was dat we onze geliefde spiegelreflexcamera camera thuis zouden laten. Voor de vakanties hadden we besloten een veel compactere spiegelloze Lumix DC-G9 met Leica objectieven aan te schaffen. Wel hoge kwaliteit derhalve, maar toch net even anders.

We beginnen onze vakantie met een kort verblijf in een Inn in de North York Moors, daarna verblijven we een week in het Lake District, nabij Ullswater en verkassen daarna voor een week naar Dumfries and Galloway (zuid Schotland) vlak bij St. Johns town of Dalry.

Niet veranderd is het dagboek dat we bijgehouden hebben, en op de volgende pagina’s zijn deze teksten samen met een deel van de foto’s dan ook weer te vinden. Veel lees en kijkplezier gewenst!

Vakantieverslag

Dag 1: vertrek vanuit Europoort
Dag 2: Van Hull naar Ainthorp
Dag 3: Gothland en de North York Moors
Dag 4: Doortrekken naar Lake District
Dag 5: Pooley Bridge
Dag 6: Toeren door Lake District
Dag 7: Patterdale
Dag 8: Kewsick en Derwent water
Dag9: Ullswater Steamer naar Howtown
Dag 10: Aira Force
Dag 11: Via Hadrians wall naar Dumfries and Galloway
Dag 12: Ronde door Dumfries and Galloway
Dag 13: Loch Trool
Dag 14: Red Kyte trail
Dag 15: Muir of Galloway
Dag 16: Loch Doon
Dag 17: Dundeugh hill
Dag 18: Terugreis 

Lake District National Park

Dumfries and Galloway