Schiermonnikoog 2009
maandag 19-10-2009
 
En het was alweer zover: herfstvakantie. Ofwel een bezoek aan de Wadden. Voor dit jaar stond Schiermonnikoog voor de 2e keer op de planning. De boot vertrekt om 13.30 uur vanaf Lauwersoog, en aangezien het een autorit is die niet erg opschiet vertrokken we lekker op tijd. En zoals verwacht waren we inderdaad ruim op tijd bij de boot om in alle rust een kaartje te kopen en aan boord te gaan. Gelukkig konden we wel lekker op tijd de boot op zodat we aan de hoognodige koffie konden.
Aangezien het tropisch was aan boord besloten we na de koffie het bovendek op te zoeken om daar de nodige frisse lucht te halen.
Na de voorspoedige overtocht waren we zo ongeveer als eerste bij de bus, zodat we zelfs relaxed konden zitten op weg naar ons appartement in "Noderstraun", nummer 62 om precies te zijn. Dat we dicht aan zee zaten wisten we al, maar het was nog dichter bij dan we al dachten, namelijk pal aan de strandopgang!
Vanuit het appartement keek je zelfs recht het strand op, helemaal goed dus!

Nadat we de tassen gedropt hadden was het tijd om naar het dorp te lopen en wat boodschappen te doen. Onderweg besloten we ook even te kijken naar de mogelijkheid om een fiets te huren met een of andere voorziening om Sam op de fiets mee te nemen (hij kan wel aan de riem meerennen, maar niet al te lang). Bij de tweede verhuurder bleken ze manden te hebben waar hij in kon zitten, dit besloten we te proberen. Aangezien we nog geen riem bij ons hadden om Sam er vast in te zetten moest Sam nu nog even meelopen. We probeerden het wel even in de mand, maar toen sprong hij er met gevaar voor eigen leven direct uit, dat moest dus anders.

Na het bezoek aan de supermarkt en de slijter (voor een flesje laphroaig) waren we ruim om tijd terug bij het appartement om nog even het strand op te lopen. Geweldig om zo dicht bij zee te zitten, Sam hoefde zelfs op weg er naartoe niet vast.

Hoewel we al eerder op Schier waren blijft de breedte van het strand echt heel bijzonder. Lekker even struinen en met Sam spelen dus.

Gelukkig voor Sam waren er ook genoeg andere honden op het strand om mee te spelen. Doordat we de laatste weken vaak met grote groepen hebben gewandeld begint hij warempel sociaal te worden en direct met andere honden te spelen!
Na de heerlijke wandeling was het tijd om terug te keren naar ons warme verblijf voor een drankje, eten en wat spelletjes..
De eerste dag was al zeer geslaagd. We gingen lekker op tijd naar bed, met Sam in een geïmproviseerd bed op de gang. Gelukkig vond hij dit prima zodat we heerlijk geslapen hebben.
 
naar 21-10