Vlieland 2011

 

17-10-2011

Herfstvakantie! En alweer voor de 8e keer op rij stond er een midweek op de Wadden op het programma. Aangezien we alle eilanden inmiddels minimaal een keer gehad hebben kiezen we gewoon het eiland waar we het meest zin in hebben. En hierdoor was Vlieland, toch wel onze favoriet, alweer voor de 3e keer aan de beurt.

Na een probleemloze autorit richting Harlingen waren we zo'n 45 minuten voor afvaart bij de vertrekhal, en na een paar minuten wachten konden we aan boord van een opvallend rustige veerboot. Stipt om 14.15 vertrok de boot richting het eiland.

Na de 1,5 uur durende overtocht, opgeleukt met koffie en saucijzenbroodjes, kwamen we op Vlieland aan. De rugtassen gingen met het bagagevervoer mee naar ons appartementencomplex Eureka, zodat wij de handen vrij hadden om via de supermakt lopend naar het appartement te gaan.

Nadat onze bagage ook gearriveerd was liepen we even het bos is, het was immers mooi weer en Sam was ook wel toe aan een wandeling.
Bijna terug bij het appartement kwamen we tot de conclusie dat we nog wat boodschappen vergeten waren (soms vergeet je even dat een hond ook moet eten), zodat we de wandeling nog even moesten verlengen voor een tweede ronde supermarkt.
Na de boodschappen konden we dan eindelijk neerploffen in ons appartementje om te eten en daarna lekker relaxed te lezen en een spelletje te doen.
 

18-10-2011

Na een goede maar wat onrustige nachtrust (de matrassen waren een stuk zachter dan thuis) werden we wakker met heel behoorlijk weer: blauw, wat wolken en behoorlijk veel wind. De voorspellingen waren eigenlijk helemaal niet zo goed, maar het weer op de eilanden staat toch altijd een beetje op zichzelf blijkbaar.

Na een goed ontbijt was het dus tijd voor de ons inmiddels bekende wandeling "de punt om", ofwel vanaf Eureka naar de strandopgang bij Strandtent 't Badhuys en vanaf daar over het strand om het eiland heen naar het Dorp. Door de wind en de blauwe lucht met wolken was het er echt prachtig weer voor.

Uiteraard ging Sam ook weer helemaal uit zijn plaat, alleen het zand waaide een beetje in zijn ogen..
Sam was uiteraard niet het enige hondje op het strand, deze tweeling was wel heel erg schattig!
Uiteraard vond Sam meespelen geen goed idee, maar observeren kan hij als de beste.
Toen we bijna bij de punt waren, kwam ook de veerboot richting Harlingen nog even langs, blijft een leuk gezicht, een boot die over het strand lijkt te varen.
Eenmaal de punt om loop je langs de waddenzee en is de zee een stuk rustiger. Het waaide echter wel erg stevig, zodat het flink doorstappen was om vooruit te komen.
Uiteindelijk kwamen we weer bij de haven uit, vlak bij het dorpje.
Vanaf de haven is het nog een paar honderd meter langs de dijk naar het dorpje.
Eenmaal in het dorp was het uiteraard tijd voor een lunch (van Dobben voor Thijs, Tonijnsalade voor Son) op het ons bekende terras bij restaurant 't Geuzennest (bij hotel Zeezicht), inclusief de hoog noodzakelijke chocomel vooraf...
Na de lunch en een afsluitende cappucino lopen we via de bakker, slager en de supermarkt weer terug naar het appartement voor een lekkere avond luieren en lezen.
 
Klik hier voor het vervolg