Samuel Joe Cocker a.k.a. Sam

april 2008

Op 1 april was ging Sam, met Sonja, voor de 2e keer op bezoek bij zijn nichtje Mocca (en natuurlijk Anneke en Harrie). Ondanks het niet al te mooie weer wist Sonja toch nog wat plaatjes te schieten..

Allereerst uiteraard Mocca en Sam:

Hoewel Sam er voor de verandering eens niet zelf op staat willen we je de serie van Harrie en Mocca ook niet onthouden:

03-04-08

Zomaar een paar foto's van Sam thuis. Allereerst de bekende wijze waarop Sam ons uitdaagt met ons te spelen:

Staren naar de kip:

Panische cocker :)

18-4-2008
Voor de variatie weer eens een filmpje: Sam op een zaterdagochtend (12 april). Zo lang Sonja niet thuis is is ie zo heerlijk rustig....
 
 
19-4-2008 Jonge hondendag
 

Op zaterdag 19 april was de (volgens de overleveringen) jaarlijkse jonge hondendag van de Spanielclub Nederland. Dit was in Gorinchem, dus zoals gewoonlijk moesten we weer een flink eindje tuffen.

Gelukkig dat we de moeite van het rijden wel genomen hadden, want een terrein vol, veelal jonge, Cockers wil je echt niet missen! Ook voor de honden zelf uiteraard een feest, spelen!

Tevens was de jaarlijkse Chocolate Cocker Conferentie (ofwel de CCC 2008) gepland, vreemd genoeg had Sam ons daar vooraf niet van de op de hoogte gesteld.
Om eens te horen hoe je eigen hond nu volgens de rasstandaarden e.d. scoort was er de mogelijkheid een keurmeester te bezoeken. Dit hebben we met Sam uiteraard ook maar even gedaan (zal wel tevens de laatste keer zijn, daar hebben we hem niet voor ;)..). Sam was uiteraard ontzettend druk met al die speelvriendjes om hem heen, maar uiteindelijk lukte het toch nog hem eens goed te bekijken...

Uiteindelijk zaten er nog best veel goede punten in de rapportage, maar een showhond gaat Sam niet worden (al was het maar doordat zijn gebit niet helemaal perfect is). De mooiste conclusie was dan ook dat hij een ontzettend leuke hond is, maar dat wisten we al natuurlijk.

Naast het keuren waren er ook de nodige agility units/items/attributen (weet ik veel hoe die dingen heten) waar de honden zich konden vermaken. Ook Sam vind dit erg leuk.

Het concept van de tunnel kende hij al van zijn cursus..
Dus daar had hij wat nieuwe uitdaging nodig....
Je vraagt je overigens wel eens af wie er nu eigenlijk aan het spelen is...
Ook Sam's zusje Joy was er, en na enig protest (zoals op de eerste foto is te zien) hebben we het eindelijk voor elkaar gekregen ze samen te laten poseren zonder handen en mensen in beeld :)

Al met al was het weer eens een hele leuke dag met ons bruine monster. Op onze webalbums staan nog meer foto's:

foto's thijs

foto's Sonja

 
naar mei