Samuel Joe Cocker a.k.a. Sam

februari 2008

3-2-2008

Vandaag voor het eerst in weken eindelijk eens een geheel afspraakloze zondag, heerlijk genieten van een lome en lange zondag dus. Gelukkig was het weer ook nog eens prima, zodat we een heerlijk winters zonnetje in de huiskamer hadden. De hoogste tijd voor een paar foto's van onze Sam, die inmiddels 10 kilo weegt en steeds meer op een volwassen Cocker begint te lijken. En nu we toch in de informatieve sfeer bezig zijn: het alleen zijn gaat Sam inmiddels ook prima af, een uur alleen zijn is geen enkel probleem. Langer zou ook wel kunnen, maar dan wordt het beroep op zijn zindelijkheid wel wat groot. Afijn; foto;s dus!

 

Lekker bij de baas zitten:

Of in het zonnetje liggen met het inmiddels sterk op Vincent van Gogh lijkende knuffelhondje::
Wat zit dit baas nou te doen daarboven?
Tot slot nog even poseren voor een leuk portretje:

10 februari 2008

Sam heeft de konijnen ontdekt. Eerst kwam hij niet verder dan de garagedeur, maar vanaf het moment dat hij die eenmaal voorbij gelopen is en de konijnen heeft gevonden achter in de tuin is hij geobserdeerd. Twee rare kleine hondjes die maar niet met hem willen spelen.... Zaterdagochtend maar eens de camera gepakt toen hij met Son de konijnen ging voeren.

Enig nadeel aan deze obsessie is dat Sam 10 keer per dag voor de achterdeur staat omdat hij naar zijn gringo's wil...Maar goed, hij is inmiddels wel zo zindelijk aan het worden dat hij alleen op het veldje zijn ding doet, dus we durven het wel aan te gokken dat hij niet staat omdat hij nodig moet...

 

Gisteren stond er weer een tripje door Nederland gepland, en via een stop in Utrecht kwamen we aan bij Taco en Esther, om vervolgens naar het Geestmerambacht, een grote plas bij Alkmaar, te rijden. Het leukste voor Sam was dat hij EN los mocht EN een heel stuk het water in kon lopen. Daarbij was het heerlijk zonnig, dus er zijn weer een flink aantal foto;s geschoten..

De rest van de foto's staan weer als vanouds in een webalbum, volgens mij zeker de moeite waard dit keer!

18-2-2007

Gisteren was het voor Sam een heuse feestdag. Hij mocht met Sonja mee naar het Friesche land, Bakkeveen om precies te zijn, voor een wandeling met het Spanielforum; ofwel een wandeling met heel veel andere cockertjes (17 in totaal!), waaronder zijn zusje Joy! Grappig genoeg begroetten Sam en Joy elkaar met bovengemiddelde belangstelling, zouden ze elkaar dan toch herkennen?? :)

Uiteraard heeft Sonjanog veel meer foto's gemaakt en in een webalbum gezet die vind je hieronder!

26-2-2008

Aangezien het krokusvakantie is had ik (Son) met een collega (Sylvia) afgesproken met onze honden te gaan wandelen. Ik had een leuke route via de anwb-site gevonden in Hellendoorn waar de honden lekker vrij mogen. Bij het ravijn lopen we wel vaker, maar het gebied rond het hotel kenden we nog niet.Nu begon de middag nogal regenachtig, we hadden gelukkig plu'tjes mee en de Sam en Diesel klaagden verder niet. Maar het betekende wel dat ik pas na een flinke ronde een paar foto's heb kunnen maken, toen het eindelijk toch droog was. We hebben niet de hele route gelopen, dat is voor Sam nog te ver. We zijn weer bij de afgraving geeindigd en daar heb ik dus wat geschoten:

Diesel vermaakte zich prima! Sam bleef liever boven, was een beetje moe, en ging lekker op denneappeljacht. Nadeel van de combinatie regen-zand-lang haar: een zeer vieze hond!
En nog wat statieportretjes:

Na het wandelen en spelen hebben we nog heerlijk op het overdekte terras van het hotel gezeten en van een lekkere warme choco met appelgebak gesmikkeld! De hondjes kregen ook wat lekkers en een waterbakje stond klaar! Een superplek dus om vaker naartoe te gaan voor meer heerlijke wandelingen!!

Maar wat wordt je daar toch moe van zeg....
naar maart