Samuel Joe Cocker a.k.a. Sam

januari 2008

2-1-2008

En toen was het alweer januari. Sam wordt echt groot inmiddels en weegt al ruim over de 7 kilo. Aangezien hij zo'n 15 kilo wordt is hij dus op de helft zo ongeveer. Oud en nieuw is achter de rug en gelukkig was Sam niet al te erg onder de indruk van het vuurwerk. We hadden er ook voor gekozen om rustig oud en nieuw te vieren, en niet in een groot vreemd gezelschap op een vreemde plek. Als het echt heel hard gaat wil hij liever niet naar buiten, maar echt in paniek raakt hij ook buiten niet, binnen vind hij het sowieso wel prima.

Qua opvoeding gaat het goed, hoewel hij af en toe wel even test hoe ver hij kan gaan. Op die momenten moeten we dus wel even streng zijn. Door het in de war geschopte ritme hier in huis was de zindelijkheid even wat minder stabiel en heeft Sam af en toe een ongelukje omdat hij te laat is. We hebben het regime weer wat aangehaald (wat vaker naar buiten) en daarmee gaat het wel weer beter.

In 2007 is hij ook nog bij zijn nichtje Mocca (een labrador) op bezoek geweest. Doordat Mocca zo ontzettend lief en geduldig is ging dit goed, Sam is wel een dominant baasje tegenover andere honden en hij vertikt het om zich eronder te laten drukken. Gelukkig was Mocca het op een gegeven moment toch zat en drukte zij hem even zacht maar duidelijk op de grond, vast een leerzaam moment voor hem. Hieronder nog wat foto's van dit bezoek (eigenlijk had dat bij december moeten staan, maar ach...).

Mocca maakt even een ommetje door het water..

Sam bij de vijver

Het is nog speelsheid, maar Sam begint af en toe duidelijk mannelijke trekjes te vertonen...

Na het buiten ravotten was Sam wel erg vies.. tijd om te badderen in de bijkeuken dus.. Gelukkig vond Sam het erg leuk!

Tot slot van deze update een filmpje voor de verandering. Zo chagerijnig is Sam als baas Sonnie beneden komt...
 

16-1-2008

En Sam is alweer in een nieuwe fase aangeland: tandjes wisselen! Het zat er al een tijdje aan te komen, maar deze week moest het eerste melktandje er dan toch aan geloven en zitten er wel meer tandjes los. Gevolg is dat Sam nu wel wat klierig is en nog kauweriger dan normaal. Hij kon gelukkig vandaag wel lekker zielig zijn in het zonnetje ;)

Nu maar hopen dat de rest ook lekker vlot gaat, waarschijnlijk is de bijterigheid daarna een stuk minder. Ons hondje wordt al groot :)

27 januari

Gisteren war we op bezoek bij Tanja, Peter, Nadine en Jennis in Bergen. Vanzelfsprekend hadden we Sam meegenomen, en dus was het de hoogste tijd om Sam voor het eerst kennis te laten maken met het strand. Hij vond het echt helemaal geweldig! De foto's staan in het onderstaande webaldum, even klikken dus!

bergen aan zee
naar februari