Samuel Joe Cocker a.k.a. Sam

december 2007

 

6-12-2007

De hoogste tijd voor een update! Allereerst maar het meest basale: Sam groeit nog steeds als kool en is goed gezond. Verder beginnen wij steeds beter te snappen hoe je met een jong hondje omgaat, waardoor het o.a. bijtgedrag echt stukker beter gaat nu. Afgelopen weekend heeft Sam heel veel in de drukte gezeten (sinterklaas en bezoek in huis) en zelfs dat kan hij ook prima aan, op een paar dolle buien op de zondag na, maar dat is stiekem ook wel weer grappig ;)

Voor wat betreft de socialisatie gaat het heel erg goed. "Opa" Hans neemt hem op de oppasdagen sowieso overal mee naar toe, en dan komt hij ook weleens andere dieren tegen. Afgelopen dinsdag heeft hij gespeeld bij studiegenoot Bumpy, en 's avonds op de puppycursus stoeide hij na even toegekeken te hebben vrolijk met de andere honden mee. Woensdag ook nog op bezoek geweest bij Diesel, en ook dat ging nu hartstikke goed! Kortom: het onderdeel andere honden gaat helemaal goed komen.

Voor wat betreft het opvoeden: langzaam maar zeker begint Sam het nodige te leren. Hij reageert al langzaam maar zeker op zijn naam, zitten op commando kan hij als de beste, meelopen aan de riem gaat al heel behoorlijk en ook de andere basis zaken beginnen nu een beetje in te slijten. Zelfs aporteren begint te lukken, hoewel hij het vooral nog lijkt te doen omdat die idiote baasjes zijn speeltjes steeds door de kamer smijten (of is dat überhaupt de reden dat hondjes aporteren?).

Het slapen is nog een beetje wisselvallig, maar als we hem niet de hele dag laten luieren slaapt hij al heel behoorlijk 's nachts en kunnen we het met één keer opstaan af. Het beneden slapen was dus ook een goede zet, zeker ook omdat hij nu steeds vaker uit zichzelf de bench op zoekt. Uteindelijk is het de bedoeling dat hij gewoon een "open" slaapplek in de gang krijgt, om die reden hebben we inmiddels een traphekje geplaasts zodat hij dan niet naar boven kan.

En dan natuurlijk foto's van de bezigheden van een Cocker in huize Sonnie-Tieske. Allereerste natuurlijk bij de baasjes liggen en in slaap vallen..

Door het huis sjokken om te kijken of er nog iets te eten is (we beginnen te snappen waarom mensen zeggen dat Cockers wandelende Kliko's zijn..)...

Dan natuurlijk bij de baasjes liggen en in slaap vallen..

Dan wat dingen ophalen die de maffe baas door het huis gooit...

Even een High Five omdat de baas dat blijkbaar leuk vindt....

Dan nog even lekker Holland Sport kijken...
En tot slot maar eens een dutje doen
Kortom: het leven van Samuel Joe Cocker is nog niet zo makkelijk...
 

8-12-2007

Vannacht is het slaaprecord gebroken! Half 12 de bench in, en rond zessen pas de eerste melding. Daarna nog eens keurig stil in de bench gebleven tot ruim na 8 uur! Wat een genot! Verder gaat het zijn gangetje, maar foto's plaatsen blijft natuurlijk leuk!

Allereerst apporteren:

Duf kijken:

Snel naar de baas rennen als er een foto aan zit te komen:

De typische vrijdagavond moeheid na een drukke week:

En dan wordt je wakker op de grond, waar ben ik????

15-12-2007

En weer een week een de nodige centimeters en grammen verder. Sam wordt al echt een Cocker Spaniel en weegt inmiddels zo'n 5 kilo. Met hem over straat gaan levert echt zoveel reacties op dat je beter een uurtje extra uit kunt trekken, dus blijkbaar vinden niet alleen wijzelf het een mooi hondje. Wijzelf beginnen nu echt gewend te raken aan het leven met een hondje, en ook Sam begint steeds meer structuur in het leven te ontdekken. Zo loopt hij al vanzelf naar de auto als we weg gaan, hij springt er vervolgens ook al bijna zelf in. Als hij s' nachts even mag plassen snapt hij ook dat hij daarna weer direct zijn bench in moet om te slapen en ook wandelen begint steeds beter te lukken, hoewel hij vooralsnog vooral met Sonja en Irma goed meeloopt, blijkbaar is wandelen met mannelijke baasjes niet zo zijn ding. Al met al nog gaat het dus zo zijn gangetje met onze Sam.

En dan natuurlijk nog de foto´s...

Opkijken naar de baas

Beetje chillen

Poseren

paar mailtjes versturen naar de broertjes en zusjes

rondrennen

de vakantiebench verkennen

poseren

en nog eens!

21-12-2007

Op zondag 16 december bem ik (Sonja) met Sam naar het Lutterzand gegaan, hier een half uurtje vandaan, tegen de Duitse grens. Ik was er nog nooit geweest maar op de site van Staatsbosbeheer kwam het naar voren toen ik op losloopgebied zocht. Nu bleek het niet helemaal een losloopgebied, maar er is wel een mooi groot hondenspeelveld zag ik op het informatiebord. De omgeving zag er al heel mooi uit dus we hadden er zin in!

Ik heb de auto geparkeerd op de parkeerplaats van een cafe-restaurant waar de wandelroutes beginnen. Op het informatiebord aldaar, leek het speelveld niet zo ver lopen dus we gingen op pad.

Het gebied is erg mooi. De wandelroute loopt langd de meanderende Dinkel. Er is een bijzonder hoge, stijle zandoever waar de zeldzame IJsvogel en Oeverzwaluw broedt! Verder echt een prachtig gezicht: aan de ene kant zanderig bos, de andere kant groene moerasachtige weides en daar doorheen de snelstromende Dinkel. Zeker een plek om (later als Sam groot is) een flinke wandeling te maken!

Nu was het natuurlijk een prachtige zondag dus we zijn veel andere hondjes tegen gekomen. Dit vond Sam erg leuk, hij liep overal vrolijk op af en heeft veel gesnuffeld.
Het losloopveld bleek wel wat verder lopen dan ik had gehoopt, eigenlijk veel te ver voor Sam. Maar we hebben er dan ook flink de tijd voor genomen en ik heb me aan zijn tempo aangepast. We zijn nog een stukje gezellig opgelopen met een echtpaar + hondje waar Sam lekkere snoepjes van kreeg. En uiteraard heb ik heel veel leuke opmerkingen over hem gehad en waren er weer genoeg mensen die hem wel mee wilden nemen!

Dit keer was ik zo slim mijn camera mee te nemen dus hier een kleine impressie, met commentaar van Sam:

"wat is er nou? waarom lach je nu zo?""daar zit ik dan, heerlijk in de zon te genieten..."

"maar wel snel weer naar het baasje als ze weer dat rare ding voor haar hoofd houdt! ik moet haar wel redden van dat zwarte klikkende monster!!"

"baasje gered, dat ging goed, maar kijk nu eens hoe mooi het er was:"

Op de terugweg heb ik hem het grootste deel gedragen, al vond meneer dat niet zo leuk (ik ook niet, hij is al zo zwaar!! maar goed). Toen hij de auto 'rook' rende hij er naar toe en stond te piepen van ongeduld. Ik vroeg me af wat er toch was, maar aangezien hij meteen in diepe slaap viel...

Kortom een mooie middag afgesloten met een voldaan gevoel!

22-12-2007

Vandaag was een topdag voor Sam! Allereerst was het echt prachtig winterweer, waardoor het zonnetje lekker in de kamer stond!

Maar de echte topattractie was de visite (Taco en Ester) en vooral hun sloffen. Een beter speelkameraadje kan een Cocker peuter zich niet wensen!

En als je dan de slof uiteindelijk hebt overwonnen kun je mooi de baas (onopvallend omdat je lekker weg valt tegen de trui van de baas) nog even helpen met een potje Katan..

24-12-2007

Nadat Sam (en wij zelf) gisteren zo ongeveer de hele dag voor pampus had gelegen (erg kort maar gezellig nachtje gehad) was het vandaag maar weer eens tijd om het natuurgebiedje om de hoek op te zoeken. Lekker nat en vies worden!

Na dit buitenavontuur was het tijd om Sam voor het eerst met de douche te confronteren. Gelukkig vond hij het alleen vreemd maar niet eng. Allen de föhn bleek niet zijn vriend, maar dat duurde maar eventjes...

28-12-2007

Vandaag was het prachtig weer, een prima gelegenheid om samen naar het Lutterzand te gaan, zodat ook Thijs dit gebied kon bewonderen. Het leverde een grote serie foto's op. Gelet op het aantal hebben we er maar een apart webalbum van gemaakt. Door te klikken op het album wordt het geopend.

 
naar januari