Samuel Joe Cocker a.k.a. Sam

November 2007

17-11-2007

Na lang wachten was het dan eindelijk tijd om onze Sam op te halen. Iets voor de afgesproken tijd van twee uur kwamen we aan, en Sam lag nog lekker voor pampus met zijn overgebleven broertje en zusje.

Ook de rest van de familie was opvallend stil, je kon wel merken dat het een gekke dag was met allerlei mensen die puppies mee kwamen nemen...

Gelukkig werd het geen al te moeilijk afscheid. Sam kroop direct dicht tegen Sonnie aan en was heerlijk rustig de hele autorit. Eenmaal thuis gekomen bleef hij erg aanhankelijk maar hij ging gelukkig ook alvast voorzichtig op verkenning uit. Ook bleek hij gewoon honger te hebben en zich prima thuis te voelen in zijn bench, aangezien hij daar vrijwel direct lekker in ging liggen dutten.

De eerste nacht bleef ook relatief rustig, Om half 3 begon Sam te piepen in de bench (die naast ons bed stond), en toen ging hij keurig mee naar buiten om een plas te doen. Dit ritueel herhaalde zioch pas rond 7 uur, zodat we toch nog aardig lang hebben kunnen liggen (slapen is een te groot woord). Vanaf een uur of 7 was hij wel erg wakker, en nadat we hem even hebben laten zitten en piepen zijn we opgestaan en naar buiten gegaan. Het was allemaal wat spannend maar al met al ging ook dit prima, en Sam is echt een ontzettend lieverd!

Tot nu toe verloopt alles dus prima, alleen het zindelijk maken is wel een gedoe, maar dit zal ook snel genoeg beter gaan.

 

19-11-2007

Het gaat allemaal nog steeds prima met onze Sam. Hij heeft al sinds gistermiddag geen ongelukjes meer gehad in huis! Soms wil hij aandacht en gaat hij zielig doen, maar even negeren en hij stopt e al snel weer mee.

Verder ishij al bij de buurvrouw op bezoek geweest (zelf gelopen!) en was de dierenarts ook nog eens helemaal tevreden over hem! Maar belangrijker: foto's

20-11-2007

Alles gaat nog steeds goed. Sam is een lekkere blije druktemaker en hij gaat zich steeds beter thuis voelen hier. Hij dribbelt vrolijk overal naar toe en de zindelijkheid gaat ook echt super goed! Ook begint hij al wat te wennen aan het ritme hier, als we zitten te eten gaat hij rustig liggen op zijn kussen of onder de tafel en hij geeft geen kick! En poseren doet hij ook nog steeds prima, hij staat zelfs al blaffend op de foto.

21-11-2007

Na een wat onrustige dag gisteren, met een bijbehorende onrustige nacht, gaat het vandaag weer helemaal goed. Sam groeit als kool en leert elke dag weer bij. Plassen doet ie nu al aan de straat in plaats van achter het huis, hij kan steeds beter alleen spelen en hij gaat al zelf in zijn bench liggen als hij moe is, hoewel op zijn kussen slapen ook wel erg lekker is!

25-11-2007

Het gaat hartstikke goed met Sam. Hij is echt al zo goed als zindelijk, hij gaat al op de mat staan als hij naar buiten moet. Daarbij kan hij het ook steeds langer ophouden, waardoor hij afgelopen nacht van 12 tot 6.30 aan een stuk heeft liggen slapen. Een keer gaf hij "vals alarm" tussendoor, maar dat was vooral om even te testen of wel wel reageren, aangezien hij mij (Thijs) echt aan zat te kijken met een blik van " je denkt toch niet dat ik midden in de nacht naar buiten weil, gek!". Afijn, we krijgen zo langzaam maar zeker meer nachtrust dus.

Afgelopen woensdag had hij zijn eerste Puppy cursus, en toen vond hij al die drukke puppies om hem heen maar veel te druk. Dat vraagt nog wel wat aandacht dus. Gelukkig kon hij afgelopen vrijdag direct oefenen toen Freggel met zijn baasjes op bezoek kwam. Na wat onwennig aftasten in het begin bleek Sam uiteindelijk aardig over zijn drempel heen, in dit geval kwam het goed uit dat Freggel het zelf nog enger vond dan Sam. Dat het hem helpt bleek vandaag toen hij het op straat aandurfde om aan een herder te snuffelen!

Gisteren is Sam voor het eerst meegeweest naar het natuurgebiedje hier om de hoek waar hij nog wel vaker zal komen. Hij vond het helemaal geweldig, rond rennen in het gras vind hij echt super! Helaas voor hem mag hij nog niet zo lang, hij had het nog wel even langer volgehouden denk ik.

De afgelopen dagen komen we er ook achter dat bijten inderdaad natuurlijk gedrag is van jonge hondjes, hij hangt inmiddels wat vaker aan onze broekspijpen dan in de eerste dagen. Soms schattig, soms echt behoorlijk irritant, maar het hoort er natuurlijk bij. Inmiddels hebben we al wel wat truukjes om hem duidelijk te maken dat het niet de bedoelding is dat hij onze sloffen en broek opeet. Erg handig hierbij is dat Sam direct rustig gaat liggen als wij aan de eettafel gaan zitten, blijkbaar is het hem al duidelijk dat hij even geen aandacht krijgt als we daar zitten. Leuk hoe snel hij verbanden legt!

Tot zover maar weer even, uiteraard nog wel een paar foto's van de laatste dagen.

"Freggel de oefenhond"

28-11-2008

Het gaat goed met onze Sam, en met de baasjes ook, hoewel de hoeveelheid slaap nog ernstig te wensen over laat. Sam krijgt door dat het meestal als hij piept in de bench er wel iemand komt die hem naar buiten wil begleiden en dus aandacht geeft. Gevolg is dat hij een paar keer per nacht piept hoewel er absoluut geen hoge nood is. Erg onhandig, dus tijd om het anders te gaan doen. Hij gaat dan ook beneden slapen vanaf nu, en we gaan hem op één vast tijd 's nachts naar buiten doen. Hopelijk gaat dit beter werken. Verder zijn we voornemens de gang beneden van een traphekje te voorzien zodat Sam los in de gang kan lopen als we even niet in de buurt zijn. De bench kan dan ook gewoon open blijven.

het bijtgedrag van Sam is ook nog prima op niveau; hij bijt dus in alles wat los en vast zit, en daar horen onze broekspijpen en sloffen ook nog steeds bij. Zo af en toe erg grappig, af en toe ook zwaar vermoeiend.

Al met al dus een echte pup waar we de handen lekker vol aan hebben, gelukkig is het vooral erg leuk allemaal :)

In het kader van het socialisatie programma kwam Diesel vandaag nog even op visite, met een mooie kip als cadeau en die valt in de smaak!. Hoewel Diesel wat onstuimig is en een beetje in bedwang gehouden moest worden was Sam in ieder geval niet bang en hij durfde ook wel wat te snuffelen aan zijn grote vriend, dus we hopen dat dit weer een goede ervaring voor hem is...

Diesel:

Naar december